Gastronaut

Gastronaut

Razvoj kvalitete, konkurentnosti i prepoznatljivosti gastro turističke ponude na području Južnog Velebita.

U sklopu projekta analizirano je stanje ugostiteljske ponude na području Općine Gračac i Grada Obrovca u cilju detektiranja njihovih gastronomskih marketinških specifičnosti i potencijala, mogućnosti njihova uključivanja u ugostiteljsku ponudu te povezivanja ugostiteljskih objekta u zajedničke priče s marketinškim potencijalom prepoznatljivosti destinacije. 

Uz analizu su detektirani potencijali za zajedničko brendiranje područja Južnog Velebita, te je na osnovu toga održana edukativna radionica i individualni rad s ugostiteljima. Radionica je održana 12. studenoga u hotelu Kanjon Zrmanje u Obrovcu. Ugostitelji, nositelji ponude u turizmu, stekli su spoznaje o važnosti gastronomije u promociji i brendiranju područja. Odlučili su udružiti snage u projektu „Delicije između 7 rijeka i 2 mora“, čija je razrada povjerena prof. Karin Mimici, autorici i voditeljici brojnih uspješnih gastronomskih brendova destinacija.U daljnjem planu projekta su edukacije, kreiranje zajedničkog menija destinacije Južnog Velebita te marketinške prezentacije.

Projekt je financiran od strane Turističke zajednice Zadarske županije za programe/projekte razvoja turističkih proizvoda posebnih interesa.