Muškovci

Tražite li idealno mjesto za odmor, opuštanje ili pak mjesto za avanturističke sportove na vodi onda su Muškovci idealno mjesto za Vas.

Svega 10tak minuta vožnje od Obrovca, Muškovci odišu prirodnim ljepotama. Centar zbivanja je Berberov buk, 200 metara dugačak slap, okružen sa brojnim ugostiteljskim i smještajnim objektima. Osim gastro i avanturističke ponude, kao i u svim našim naseljima možete uživati u kulturnoj baštini.

Gradina se nalazi iznad kanjona rječice Čavle te iznad rijeke Zrmanje na strateški važnoj koti sa koje se moglo lako kontrolirati okolicu te vizualno komunicirati sa okolnim gradinskim nalazištima. Prostor same gradine zauzima prostor od oko 330 m x 165 m. Ruševine bedema su duge oko 340 m, široke i do 40 m, a visoke do oko 5 m. Bedemi su građeni suhozidnom tehnikom. Na Gradini je pronađeno vrlo malo pokretnog materijala, i to keramike koja je vjerojatno željezno dobna tako da nam je zasad jedini pokazatelj datacije Gradine, iako je moguće da je i starija.

Iznajmite kajak, kanu, odmorite se na zelenoj travi uz Zrmanju, okupajte se u kristalno čistoj vodi, uronite u more okusa u gastro ponudi.