Gastronaut
Razvoj kvalitete, konkurentnosti i prepoznatljivosti gastro turističke ponude na području Južnog Velebita.
U sklopu projekta analizirano je stanje ugostiteljske ponude na području Općine Gračac i Grada Obrovca u cilju detektiranja njihovih gastronomskih marketinških specifičnosti i potencijala, mogućnosti njihova uključivanja u ugostiteljsku ponudu te povezivanja ugostiteljskih objekta u zajedničke priče s marketinškim potencijalom prepoznatljivosti destinacije.
Uz analizu su detektirani potencijali za zajedničko brendiranje područja Južnog Velebita, te je na osnovu toga održana edukativna radionica i individualni rad s ugostiteljima. Radionica je održana 12. studenoga u hotelu Kanjon Zrmanje u Obrovcu. Ugostitelji, nositelji ponude u turizmu, stekli su spoznaje o važnosti gastronomije u promociji i brendiranju područja. Odlučili su udružiti snage u projektu „Delicije između 7 rijeka i 2 mora“, čija je razrada povjerena prof. Karin Mimici, autorici i voditeljici brojnih uspješnih gastronomskih brendova destinacija.U daljnjem planu projekta su edukacije, kreiranje zajedničkog menija destinacije Južnog Velebita te marketinške prezentacije.
Više na www.gastronaut.hr